BackBackMenuClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitter

De werkbalk van Ulule: een toolbox voor je project

 • Serial Ululer
 • New Ululer

Je projectvoorstel op Ulule is aanvaard. Hoera!

Voordat je project definitief kan worden goedgekeurd, moet je de presentatie van je projectpagina verzorgen (tekst formuleren volgens de drie alinea's en foto's / video's / muziek / externe links ... toevoegen). Maar hoe werkt het precies? Alvorens de handen uit de mouwen te steken, raden wij aan om, wanneer dit nog niet het geval is, je browser te updaten zodat je vlot gebruik kunt maken van ons platform. Klaar? Beginnen maar!

Het is via de witte werkbalk bovenaan je pagina dat je voor, tijdens en na je campagne je projectpagina kan beheren. Lees dit artikel goed voordat je begint en ontdek alle functies van je blauwe werkbalk!

 

1 Belangrijke informatie

In deel 1 belangrijke informatie bepaal je de essentiële elementen van je campagne. In dit tabblad kun je de basisgegevens van je project wijzigen.

De belangrijkste elementen van je campagne (titel, URL, doelbedrag en wisselkoers) vind je, uiteraard, bovenaan deze pagina.

NB: Je kan je pagina niet verder aanvullen zonder dat je de verplichte informatie zoals de titel of duur van je campagne hebt ingevuld.

 

2 Mijn project

In dit deel kun je je projectpagina vorm geven.


Huisstijl instellen

Er staan veel projecten op het platform van Ulule. Potentiële funders kunnen daarom wel eens verdwalen in het grote aanbod van interessante projecten, waardoor ze niet weten welk project te steunen… Dus hoe maak je nu jouw project unieker, origineler en beter dan de anderen?

Het antwoord is eenvoudig: een mooie visual als hoofdafbeelding!

Deze afbeelding moet pakkend, maar ook eenvoudig zijn. Waarom eenvoudig? Wanneer de afbeelding op de startpagina van Ulule wordt gebruikt, wordt hij verkleind tot 200x100 pixels en moet de afbeelding nog steeds duidelijk genoeg zijn. Het toevoegen van een hoofdafbeelding is verplicht en houd rekening met de aanbevolen afmetingen (640x360 pixels)!

Daarnaast kan je in dit onderdeel ook een korte video waarin je je project voorstelt toevoegen. Dit is niet verplicht, maar dit wordt wel aangemoedigd: het is een kans om je funders mee te laten dromen over je project. Zo heeft Eline dit heel eenvoudig, maar duidelijk en tof filmpje gemaakt voor haar campagne: https://nl.ulule.com/elinevanree-newcollection16/.

Vooraleer je de video kunt toevoegen aan je campagne, moet deze video moet reeds geïntegreerd zijn op een platform zoals YouTube, Dailymotion of Vimeo. Eens de video op een van die platformen online staat, kun je de link kopiëren en plakken in het het vakje voorzien voor de URL.


Beschrijf het project

Formuleer hier je titel en je ondertitel. De titel geeft het project een identiteit, het moet iets catchy zijn dat je funders gemakkelijk kunnen onthouden en gebruiken. Op basis van de ondertitel moeten jouw bezoekers je project in één oogopslag kunnen begrijpen. Op basis van deze twee titels moet je zin krijgen om verder te lezen. Zowel titel als ondertitel moeten kort (max 1 lijn) en krachtig zijn!

Beschrijving: Begin hier met een korte, duidelijke samenvatting (wie, wat, waar, hoe, wanneer, waarom) en beschrijf vervolgens je het project zo gedetailleerd mogelijk.

Waarvoor dient het bedrag? : Licht hier zo nauwkeurig mogelijk het financiële luik van je project toe. Hoe specifieker je hier bent, hoe geloofwaardiger het project zal zijn!

Over de projecteigenaar: Beantwoord hier de volgende vragen: Wie ben je? Wat is jouw achtergrond? Wat zijn je drijfveren? Vergeet niet om in dit deel ook de links naar je website, Facebookpagina of Twitteraccount toe te voegen. Deze links geven extra geloofwaardigheid aan je project.

Zodra alle onderdelen ingevuld zijn, sla je de informatie op door onderaan de pagina op de groene knop ‘opslaan’ te klikken.

 

3 Beloningen

Zoals je al wel weet, werkt Ulule met een beloningsysteem om projecten te financieren. Denk er daarom aan om je beloningen goed te verzorgen, want zij spelen een belangrijke rol tijdens je inzameling.

Neem gerust eens een kijkje op deze pagina voor wat tips.

 

4 Identiteitsgegevens

Hier wordt het serieus!


Om ervoor te zorgen we zo snel mogelijk na het einde van de campagne de som kunnen overschrijven, is het belangrijk dat we voor de lancering van de campagne alle gegevens hebben. We vragen deze gegevens voor (en niet na) de lancering vanwege de transparantie naar de funders toe. Selecteer het juiste type: individu, bedrijf of non-profit. en vul vervolgens de lege velden in. Klik daarna op opslaan. Je zal worden doorverwezen naar een nieuwe pagina waar we nog een aantal gegevens en documenten van jou of je organisatie zullen vragen.

Het gebruik van PayPal tijdens een campagne is optioneel, dus maak je geen zorgen als je hiervoor geen account hebt. Wil je deze betalingsmethode toch activeren? Hier wordt uitgelegd hoe je dit moet doen.

 

5 Indienen

Eens alle smileys groen en lachend zijn, kun je je project indienen voor de finale goedkeuring door ons team. Is de smiley rood of oranje? Klik dan op het desbetreffende onderdeel en controleer wat er nog ontbreekt.

 

Online

Wanneer je project online staat, zal je werkbalk er zo uitzien:Nieuwsbericht toevoegen

Hier kan je een nieuwsbericht versturen naar al je funders en volgers. Dit is een handige tool om iedereen op de hoogte te houden van de vorderingen van je project. Lees hier hoe je een nieuwsbericht verstuurd.

 

Bewerk mijn project


Belangrijke informatie

Bij belangrijke informatie kan je niets meer veranderen wanneer je project online staat.


Mijn project

Wil je je projectpagina bijwerken? Je projectomschrijving is nog bewerkbaar via mijn inhoud bewerken > mijn project.


Beloningen

Je beloningen kun je zelf niet meer aanpassen. Wil je toch iets aanpassen? Vraag dit dan aan je manager via de discussiepagina van je project.


Nieuwsbericht

Hier vind je een overzicht van al de nieuwsberichten die je hebt verstuurd en die je hebt opgeslagen


FAQ

Heb je een ingewikkeld project en heb je ruimte nodig om je project perfect uit te leggen? Dan zijn de FAQ’s ideaal voor jou.

Het is erg belangrijk dat jouw funders je project volledig begrijpen, als dit niet het geval is, zullen ze je project niet steunen. Maar opgepast natuurlijk, als je beschrijving te lang is, zullen mogelijke funders je projectpagina niet lezen en zullen ze ook niet steunen…

Om dit dilemma op te lossen, heeft ons team het onderdeel Frequently Asked Questions in het leven geroepen. Dankzij deze sectie kun je de inhoud van je hoofdpagina verlichten en tegelijkertijd de kleinste details van je project haarfijn uitleggen aan de funders met specifieke vragen over het project.

→ Opgelet, de FAQ is pas beschikbaar vanaf het project online is!

Wanneer je via inhoud bewerken naar FAQ gaat, is de pagina leeg. Klik op nieuwe FAQ om een nieuw item toe te voegen. Bij vraag typ je de vraag die je per e-mail hebt ontvangen van nieuwsgierige funders, bijvoorbeeld:

Welk type auto ga je gebruiken? Een Ford Mustang 1981 met 8 of 12 cilinders?

Deze vraag kan je dan eenvoudig beantwoorden in het kader eronder. Je kan net zoals bij mijn project, de tekst bewerken (vet/schuin) en links toevoegen. Dit kan een link rechtstreeks naar een site zijn waar dat de funder de antwoorden op al vragen kan terugvinden. Zo voorkom je dat je een ton aan informatie in dit klein kadertje moet kopiëren en plakken (als je dit doet zonder referentie, is het zelfs plagiaat… maar maak je geen zorgen, we zullen het niemand vertellen)

De FAQ wordt standaard enkel in de hoofdtaal van het project gepubliceerd. Onderaan bij ‘FAQ toegankelijk maken voor geselecteerde talen’ kun je de talen selecteren waarin je wilt dat je funders de FAQ kunnen lezen. Als je pagina slechts in één taal zichtbaar is, is deze functie niet van belang voor jou.

Om een tweede vraag-antwoord toe te voegen, moet je diegene die je net hebt geformuleerd publiceren (let op, wanneer je dit niet doet, blijft hij opgeslagen als concept!).

Vergeet vooral niet om ten allen tijde je wijzigingen op te slaan!

Wil je meer informatie over het beheer en de promotie van je project? Aarzel dan niet om de andere onderwerpen te raadplegen!

 

Transacties

 

Dashboard

Het dashboard geeft je een overzicht van je campagne. Je kan er verschillende statistieken raadplegen.

 

Veel succes!

 

Be the first to reply

  Statistics

  • 1

   Post

  • 1

   Member

  • 619

   Views