BackBackMenuClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitter

Het dashboard: een handleiding

 • Serial Ululer

Jouw project staat online!

Als tweede van rechts tussen jouw Ulule tools staat het dashboard! De eerste funders hebben toegeslagen en je zou graag wat meer weten over wat ze doen en wat ze interessant vinden? Dan is het tijd om je te verdiepen in jouw Dashboard.

Wil je een overzicht van de ontwikkeling van jouw campagne? Wil je ook weten welke beloningen het meeste gekozen worden? Ben je benieuwd waar je funders vandaan komen? Dan ben je hier op de goede plaats!!

Het Dashboard geeft overzichtelijk alle informatie weer over het verloop van jouw campagne. Zo kan je jouw project bestuderen en, indien nodig, je strategie aanpassen.

 

De populariteit van je beloningen

Het dashboard lijst alle beloningen op en geeft aan hoeveel beloningen aan een bepaald bedrag gekozen zijn geweest. Op het bovenstaande voorbeeld heeft de beloning aan € 50 het meeste succes.

Als je merkt dat bepaalde beloningen weinig of niet gekozen worden (hou vooral die aan € 25 en € 50 in de gaten), zou je best nog eens nadenken over de inhoud van die beloningen en misschien iets extra toevoegen om ze aantrekkelijker te maken. Dus aarzel niet om aan je project manager op Ulule te vragen of hij/zij bepaalde elementen kan toevoegen.

 

De dynamiek van je campagne

Dankzij deze grafieken kan je de dynamiek en de conversieratios bestuderen (het aantal bezoekers / het aantal daadwerkelijke funders). Op die manier kan je de efficiëntie van je communicatie meten. Heeft je Facebookpost gewerkt? Heb je dankzij een Nieuwsbericht nieuwe funders gekregen? Werden er dankzij een artikel nieuwe bijdragen gemaakt? Het dashboard geeft je alle antwoorden.

 

Waar komen mijn funders vandaag?

Deze cijfers geven aan waar jouw bezoekers vandaan komen en meten dus zo de effectiviteit van je Facebook of Twitter berichten.

Wanneer veel bezoekers van Facebook komen, kan je je best concentreren op dit kanaal of moet je aanpassingen maken aan je communicatie op andere kanalen.

Het Dashboard helpt je om analyses te maken van jouw campagne om zo je sterke punten ten volle te kunnen benutten en je zwakke punten te verbeteren, dus analyseer er op los en geef zo je project nóg meer slaagkans ;-)

Veel succes!

Be the first to reply

  Statistics

  • 1

   Post

  • 1

   Member

  • 678

   Views