BackBackMenuClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitter

Top 5 redenen om crowdfunding te proberen volgens een van onze projecteigenaars

 • Serial Ululer

Thomas is een jonge Franse ondernemer en bedenker van twee modeprojecten die gelanceerd werden dankzij een crowdfunding campagne op Ulule :  “1083 - jeans en sneakers made in France” en "LeTricolore, truien made in France”. Hij heeft al zijn ervaring over crowdfunding gebundeld in een blogartikel:

********************************************************************************************************
DE WAARHEID OVER CROWDFUNDING…

Je hebt een project? Een idee? Je hebt gehoord over crowdfunding en je kan je voorstellen dat dit een interessante methode is om financiering te verkrijgen en je project te lanceren? ....
Je moet niet alles geloven wat mensen zeggen ... In feite is crowdfunding is nog véél interessanter dan dat! ;-)

Door de vele vragen die ik krijg over mijn crowdfunding campagne realiseerde ik dat er erg weinig feedback bestaat van de projecteigenaars over hun ervaring met crowdfunding. Zelfs bij de start van een project proberen we zoveel mogelijk te weten te komen over deze manier van financiering via verschillende websites en blogs. We raken verstrikt in een web van informatie en niemand denkt eraan om hun kennis over hun ervaring te delen met andere geïnteresseerde projecteigenaars.
Dus laten we dit proberen rechtzetten met deze blogpost met mijn persoonlijke mening over mijn campagne.

Wanneer we spreken over crowdfunding, denken we uiteraard meteen aan het financiële luik van deze tool. Banken zijn bereid om zaken die de waarde van een onderneming bepaald te financieren: haar machines, gereedschappen, gebouwen, etc ... Maar ze hebben moeite om een voorraad (= producten die worden verkocht door het bedrijf) te financieren. Zonder gegarandeerde afzetgebieden, hebben deze goederen in de ogen van de banken geen waarde en worden ze daarom in de algemene financiering vermeden.
Dat is jammer, maar voor 1083 beschouwde ik deze beperking als een kans. Vergeet niet, ik moest €10.000 aan grondstoffen kopen voor de productie van 400 jeans en 100 paar schoenen. Als ik voor dit onderdeel financiering van de bank had gekregen, zou ik deze €10.000 gebruikt hebben om deze eerste voorraad te produceren, maar dan konden wij bijvoorbeeld niet:

             - profiteren van de mond-tot-mondreclame op het internet die jullie ons gegeven hebben,
             - de kleuren en maten van jullie bestellingen weten vóór de productie
             - ons project verrijken met jullie ideeën en feedback
             - enzovoort ...

Wat als crowdfunding meer waard zou zijn dan geld?

Hier is een selectie van mijn top 5 redenen om crowdfunding te proberen:


1 / Communicatie
Of het nu 1083 of LeTricolore was, deze twee crowdfunding campagnes hebben geprofiteerd van dezelfde dynamiek op het vlak van communicatie. Als mensen onze initiatieven ontdekten, deelden ze het met de mensen om zich heen zodat de omvang van deze projecten vermenigvuldigd werd.
Hoe belangrijk het ook is, een financiering van de bank zou ons nooit zoveel zichtbaarheid hebben kunnen geven als jullie!
Jouw project bekendmaken is dan ook een uitstekende reden om gebruik te maken van communicatie crowdfunding ;-)

2 / Marktonderzoek
Bij de lancering van een project is men nooit zeker of men meteen raak zal schieten, of de dienst geschikt is, of het idee wel goed is.
Men test in het algemeen een idee aan de hand van een marktonderzoek dat min of meer betrouwbare, realistische en daarom soms gevaarlijke antwoorden zal geven. Dankzij crowdfuding gaan we niet uit van onzekerheden want we bestuderen markt niet, we beleven ze!
Zonder zo precies te weten welke modellen jullie graag hebben of welke maten jullie zouden kiezen, zou onze productie waarschijnlijk niet zijn overeengekomen met jullie verwachtingen!
Kennis maken met de markt is daarom een ​​uitstekende reden om gebruik te maken van marktonderzoek crowdfunding ;-)

3 / De ideeën
Ondernemen is luisteren en vooruitgang maken. De adviezen, ideeën, opmerkingen die wij dagelijks ontvangen van professionals, hun entourage en hun klanten voeden onze projecten. Ze zijn soms bemoedigend, tegenstrijdig, briljant of extravagant, maar ze zijn altijd goed bedoeld. Dankzij het contact tussen de makers en de funders/likers van het project is crowdfunding is een fantastische bron van ideeën!
Vergeet niet dat de afwerking van onze jeans aan jullie te danken is! Het is dankzij jullie dat we gratis patronen van onze jeans hebben verdeeld op onze site! En dan heb ik het (nog) niet over die ongelofelijke, lopende projecten waar jullie aan de basis van liggen ;-)
Een project verbeteren is dan ook een uitstekende reden om gebruik te maken van een genie crowdfunding ;-)

 

4 / SEO (Search Engine Optimization)
Meer verrassend en meer technisch: crowdfunding sites hechten veel belang aan hun SEO via de online zoekmachines. Hun levensvatbaarheid is direct gerelateerd aan het verkeer naar hun website. Een goede SEO is daarom van cruciaal belang voor hen. Vandaar dat alle projecten op hun platform profiteren van de uitstekende SEO.
Voor wat betreft 1083 toonde de zoekterm "jeans made ​​in France" onze eigen site in de 1e positie, de site van onze collega's Tuff in 2e positie en dan onze Ulule campagne in 3e positie. Met de zoekterm "pull vervaardigd in Frankrijk" was het resultaat nog meer opvallend omdat onze Ulule campagne LeTricolore op de 1e positie stond, ver boven onze eigen website op de 5e positie... En dat we met onze eigen website op de 5e positie stonden, is onder andere te wijten aan de Ulule campagne die op de 1e plaats stond ;-)
Zichtbaarheid op het internet verhogen is daarom een ​​uitstekende reden om gebruik te maken van SEO crowdfunding ;-)

 

5 / De Bankier
Tot slot, om de cirkel rond te maken, is er niets beter dan een crowdfunding campagne, die je helpt met je bekendheid, het begrijpen van je markt, het verbeteren van je project en het verhogen van je zichtbaarheid, om een bankier te overtuigen van de levensvatbaarheid van jouw project ;-)
Vertrouwen geven aan jouw bankier is een goede reden om een beroep op de crowdfunding ;-)
 
Kortom, er is meer in het leven dan alleen maar geld ... en dit geldt ook voor crowdfunding ;-)
********************************************************************************************************

Lees het originele artikel op http://www.1083.fr/blog/la-verite-sur-le-financement-participatif/

Be the first to reply

  Statistics

  • 1

   Post

  • 1

   Member

  • 14,027

   Views