BackBackMenuClosePlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitter

Ulule: 4 jaar bezig en koploper in Europa !

 • Serial Ululer

Ululers,

Dit jaar zullen er 5 kaarsjes op de taart van ons platform staan: dit moet gevierd worden! En wij zijn blij dat jullie met zo velen zijn om het met ons te vieren.

Ulule is naast een schattige en mooie uil vooral een ambitie: het vergemakkelijken van de financiering van alle innovatieve, creatieve en sociale projecten.

Op 4 jaar tijd (1 februari 2015):
- 7.300 projecten met succes gefinancierd
- meer dan € 25.000.000 ingezameld
- beschikbaar in 7 talen
- actief in 140 landen

Deze resultaten maken van Ulule het grootste crowdfunding platform in de Europese Unie! Niets van dit alles zou mogelijk zijn geweest zonder jullie! Nogmaals, bedanken wij jullie vanuit de grond van ons hart voor deze vier fantastische jaren!

Heel vaak vragen jullie ons naar statistieken over de dynamiek van Ulule, het aantal gefinancierde projecten, slagingspercentages, enz.

Daarom hebben hebben wij sinds een jaar op ons platform een volledige pagina die gewijd is aan deze data. Vanaf het begin is voor Ulule transparantie altijd een prioriteit geweest en daarom hebben we niet alleen alle statistieken publiek gemaakt, maar wordt deze pagina ook elke minuut up-to-date gebracht. Hopelijk helpt dit jullie om onze dynamiek beter te begrijpen.

 

Van de 70 ontvangen projecten zal 45% uitmonden in een campagne op het platform

Ulule ontvangt gemiddeld 70 projecten per dag waarvan gemiddeld 45% uiteindelijk een inzameling zullen houden op de site. Voorstellen die niet worden geaccepteerd zijn meestal ofwel te fantasierijk (verkennende missie naar Saturnus financieren) of ze hebben geen collectieve waarde (mijn studie in de VS financieren).

Maar niet alle aanvaarde voorstellen zullen uiteindelijk gepubliceerd worden op Ulule. Na de eerste goedkeuring begint een dialoog tussen de projectontwikkelaar en het Ulule team om te bepalen hoe het project het beste kan worden gepresenteerd, met welke beloningen en welk bedrag er moet ingezameld worden, enz. Zo willen we het project de beste kans geven op slagen.

Na deze fase zullen de meeste van de projecten dan online beschikbaar zijn, maar sommige zullen het einde van het proces niet bereiken als gevolg van ontbrekende elementen (bedrag te hoog bij een te klein doelpubliek, beloningen zijn niet geschikt, ...).

 

Projecten: 65 % kans op succes in 2015!

We zijn erg trots op het feit dat de op Ulule ingediende projecten meer en meer kans hebben op succesvolle financiering. De algemene kans op succes van projecten is nu 65%! Dit percentage is, volgens de gegevens die momenteel beschikbaar zijn, het hoogste van alle Europese (algemene) crowdfunding platformen.

Dit succes is te danken aan de inzet van het Ulule team in het begeleiden van projecten om de kans op succes te maximaliseren. De expertise van Ulule in crowdfunding wordt uitgedrukt in zowel de efficiënte technische omgeving beschikbaar voor de ontwerpers, alsook in de begeleiding doorheen alle fasen van een project aan de hand van best practices en al onze ervaring in het veld.

De teller stond 1 februari op 11 750 ingediende projecten op Ulule die in totaal meer dan € 25.000.000 hebben ingezameld. Niet alle bedragen belanden in de handen van de projecteigenaars omdat sommige projecten niet de doelstelling van 100% behalen. Om precies te zijn werd 92% van de bijdragen aan succesvolle projecten door de projecteigenaars ontvangen.

 

De evolutie van de inzamelingen in percentages

Als jouw inzameling al 30% heeft bereikt van de totale doelstelling, heeft het project 88% kans op succes op Ulule!
Als je probeert om 50% te bereiken van de totale doelstelling, dan heb je 95% kans om de 100% te bereiken!


Uit onze 4 jaar ervaring leren we dat de kans op uiteindelijke succes van een project snel stijgt in functie van de snelheid van de inzameling. De onderstaande curve illustreert deze tendens erg goed. Het toont de kans op het bereiken van 100% wanneer een bepaald percentage van de financiering is bereikt .

Beste projecteigenaars, houd dit in gedachten: een goede start voor je inzameling zal je kans op succes sterk verhogen. Succes leidt tot succes!


3 belangrijke elementen om te onthouden om een hogere kans op slagen te hebben!

=> De Ululers zijn genereus!

De gemiddelde bijdrage aan de projecten is € 51. Zoals het woord al zegt, is dit de som van alle ingezamelde bedragen gedeeld door het totaal aantal funders.

Dit cijfer is heel anders dan de mediaan, het bedrag dat het vaakst wordt gegeven, die € 25 bedraagt. Dit betekent dat het essentieel is voor alle projecteigenaars om een beloning aan te bieden voor € 25 (of een bedrag tussen 15 en 30 euro), want dit is het bedrag dat de meeste funders zullen kiezen.

=> Het gemiddelde budget van gefinancierde projecten op Ulule groeit snel

Onze missie bij Ulule is om alle goede ideeën te financieren. Maar niet iedereen heeft dezelfde behoefte qua financiering! Op het platform hebben jullie zeer goede ideeën met erg kleine budgetten maar ook met veel grotere budgetten gefinancierd. Het record is momenteel in handen van het project ‘Noob, le film !’ dat meer dan € 680 000 wist in te zamelen.
Dit verschil in economische behoeften wordt uitgedrukt in het gemiddelde bedrag van de projecten op Ulule. Dit blijft een bescheiden bedrag, maar de vooruitgang is constant. Bij de lancering van de site was het € 1.000. Twee jaar geleden steeg het tot € 2.300 om vandaag de dag op € 3.500 te stranden.

=>Op Ulule zijn projecten nooit in concurrentie met elkaar!

Integendeel, hoe meer er projecten zijn op het platform en in elke categorie, hoe groter de kans op succes.

De drie categorieën met meer projecten succesvol gefinancierd op Ulule zijn film (met een slagingspercentage van 70%) , muziek (70%) en goede doelen & burgers (63%). Ondanks het grote aanbod aan projecten in deze categorieën, hebben de projecten met deze thema’s altijd slagingspercentages die boven het totale gemiddelde van de site liggen.
Op Ulule zal je project nooit overstemd worden door andere projecten op de site. Integendeel, de Ululers die een project ondersteunen zijn altijd bereid om anderen te steunen of ambassadeurs te worden voor andere projecten door op café, op Twitter of  via Facebook erover te praten!

 

Zo, dit waren alle statistieken die wij met jullie kunnen delen - hopelijk was het nuttig om onze dynamiek beter te begrijpen. Jullie kunnen al deze data terugvinden op onze site!

Onthoud dat achter deze cijfers een team zit met de competentie en inzet om te streven naar de beste hulp voor de projecteigenaars die een creatief, innovatief of sociaal project willen financieren.
Onze expertise in crowdfunding ondersteunt jullie goede ideeën om jullie de beste kans op slagen te geven door begeleiding en jullie de tools en middelen te geven om jullie idee te kunnen financieren.

Ululers, niets van dit alles zou mogelijk zijn geweest zonder jullie. Dus bedankt voor deze vier fantastische jaren en voor al jullie goede ideeën. Wij zijn alvast benieuwd naar welke geweldige projecten de toekomst ons zal brengen!

Be the first to reply

  Statistics

  • 1

   Post

  • 1

   Member

  • 1,456

   Views